Donacija Raiffeisen banke Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Tuzle

0
636
Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Tuzle uručena donacija Raiffeisen banke

Raiffeisen banka je povodom Kurban bajrama uručila donaciju vrijednosti 3.000 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Tuzle.
“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici uljepšati praznične dane i omogućiti bolje uslove boravka štićenicima ovog doma. Ovo je vrijeme u kojem se podsjećamo na istinske životne vrijednosti i vrlo je emotivno, stoga nam je iznimno važna sreća onih koji su buduća snaga našeg društva. Ujedno, ova donacija predstavlja potvdu naše posvećenosti da u skladu sa strategijom održivosti budemo pouzdan partner zajednice u kojoj poslujemo, da unaprijedimo kvalitet života u njoj i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
“Zahvalnost dugujemo i našim klijentima koji cijene ovakve naše aktivnosti i pružaju im podršku“, dodao je Dobnigg te izrazio uvjerenje da će i druge kompanije iz društvene zajednice slijediti ovaj dobar primjer i pridružiti im se na putu društvene odgovornosti.
Donacija je dio tradicionalnog projekta koji Raiffeisen banka realizuje povodom vjerskih praznika, a u okviru kojeg sredstva namijenjena kupovini prazničnih čestitki donira za projekte namijenjene djeci i najosjetljivijim segmentima društva. U okviru ovog projekta Banka je do sada izdvojila više od 200.000 konvertibilnih maraka.
Dom za djecu bez roditeljskog staranja je osnovan 1967. godine i ova ustanova je do danas bila utočište za više od 3.000 štićenika. Većina njih su postali ugledni članovi društvene zajednice. U Domu su smještena djeca bez roditeljskog staranja, mališani čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama i oni koji su u stanju socijalne potrebe.