Donacije Sparkasse Bank udruženjima iz Vogošće i Tuzle

0
1041
Sparkasse Bank pomogla opremanje i uređenje prostorija udruženja 'Pčelice' iz Vogošće

Sparkasse Bank je u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse podržala rad udruženja ‘Pčelice’ iz Vogošće i ‘Lotosice’ Tuzla, a koja će biti usmjerena u programe edukacije i inkluzije osoba i djece sa invaliditetom ili poteškoćama u razvoju te opremanje prostorija udruženja.
Finansijska potpora Sparkasse Bank za ove projekte će svakako pomoći udruženjima u realizaciji njihove plemenite misije, međutim za održavanje kontinuiteta aktivnosti ovakvih asocijacija građana i dugoročno uspješnu inkluziju ranjivih grupa u društvenu svakidašnjicu, potrebna je kontinuirana podrška i angažman institucija i društva u cjelini.
“Kao predstavnik Udruženja ‘Pčelice’, mogu reći da bi otvorenje jednog ovakvog centra bilo nemoguće bez finansijske pomoći društveno odgovornih kompanija. Sam čin adaptiranja, izvedbe radova i opremanja prostorija inventarom i didaktičkom oprema iziskuje mnogo novca. Sparkasse banka je naš najveći donator, donator koji se odmah odazvao našem zahtjevu“, izjavila je Minela Bektić , predsjednica Udruženja ‘Pčelice’ iz Vogošće.
Ove dvije donacije su dio kontinuiranog društveno korisnog rada kojima Sparkasse Bank doprinosi i pokazuje svoju odgovornost prema široj zajednici, doprinoseći razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u Bosni i Hercegovini.