EIB putem kredita i grant sredstava investirala u BiH više od 3,2 milijarde eura

0
140
Predsjedavajuća VMBiH Borjana Krišto razgovarala s delegacijom EIB-a o nastavku suradnje

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto primila je danas u Sarajevu delegaciju Evropske investicijske banke (EIB) predvođeno šefom Odjela za Zapadni Balkan i Tursku Matteom Rivellinijem, s kojim je razgovarala o modalitetima unapređenja suradnje.
Krišto je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom institucija BiH s EIB-om. Zahvalila je EIB-u na dosadašnjoj suradnji i potpori Bosni i Hercegovini, posebno na infrastrukturnim projektima na kojima su od ključne važnosti tehnička ekspertiza i finansijska potpora EIB-a. Izrazila je interes BiH za jačanje potpore privatnom sektoru kroz povoljne programe kreditiranja kako bi se otvarala nova radna mjesta i ubrzao ekonomski rast.
Razgovaralo se o realizaciji dosadašnjih i mogućnosti novih projekata u području cestovne i željezničke infrastrukture, zaštite okoliša, energetike te zdravstvene, vodovodne i sanitarne infrastrukture.
Krišto je rekla da naša zemlja ostaje posvećena evropskim integracijama i regionalnim procesima, čije su osnovice komunikacijska povezanost i strukturalna prilagodba. Dodala je da Bosna i Hercegovina ima potrebu za nastavkom i jačanjem suradnje s Evropskom investicijskom bankom. Naglasila je da je EIB jedan od najznačajnijih razvojnih partnera naše zemlje s više od 3,2 milijarde eura kreditnih i grant sredstava uloženih u lokalne i regionalne razvojne projekte od javnog interesa.