Električna punionica u sklopu prodajnog centra Das WeltAuto

0
204
Instaliran AC električni punjač snage 11 kW u sklopu prodajnog centra Das WeltAuto

Sarajevo je bogatije za još jedan AC električni punjač snage 11 kW koji se nalazi u sklopu prodajnog centra Das WeltAuto – Porsche Inter Auto d.o.o.
Električni automobili su svakodnevno sve prisutniji na cestama širom Evrope i svijeta, te je u 2021. godini u Evropi registrovano blizu 2,5 miliona električnih vozila i 2,2 miliona Plug In hibrida.
“Tržište Bosne i Hercegovine također pokazuje trend povećane potražnje za električnim vozilima, tako da naša kompanija iz tog razloga nastavlja praksom instalacije električnih punionica u sklopu naših prodajnih centara“, ističe Senad Olovčić, direktor Porsche BH.
Kompanija Porsche BH je lider po broju prodanih električnih vozila u Bosni i Hercegovini, ali i lider u broju instaliranih električnih punionica. Naime,ova kompanija je instalirala 74 od ukupno 135 punionica u BiH.
Prodajna mreža ovlaštenih Das WeltAuto trgovaca prethodnu godinu je veoma uspješno okončala sa preko 1.300 prodanih rabljenih automobila.
Sigurna i pouzdana vozila sa garancijom su nešto što sve više privlači klijente u Bosni i Hercegovini, a što će i dalje biti u fokusu brenda Das WeltAuto.
“Nastavljamo dalje graditi percepciju o važnosti kupovine provjerenih, sigurnih i pouzdanih rabljenih automobila, a težimo ka tome da već u ovoj godini imamo i prodaju rabljenih električnih automobila“, kazao je Haris Muratović, brend menadžer Das WeltAuto.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here