Elitna zgrada u Majamiju dobija pistu za leteća vozila

0
1297
Američki luksuzni Paramount Miami Worldcenter dobija pistu za slijetanje letećih vozila

Paramount Miami Worldcenter koja se smatra najluksuznijom stambenom zgradom u Sjedinjenim Američkim Državama, uskoro bi trebala dobiti pistu za slijetanje letećih vozila.
Stanari ovog luksuznog zdanja u Majamiju tako će moći da se na krov ove zgrade od 60 spratova spuštaju letećim vozilima. Ova pista koja bi trebala da se završi do kraja 2019. godine uključuje i bazen koji je funkcionalan kada nema slijetanja i koji se transformira u pistu kada se neko leteće vozilo približi, na način da se dno bazena podigne do površine.
Leteća (električna) vozila imaju sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja i koja više nalikuju na helikoptere, a moći će da ponesu do četiri putnika. Razne kompanije u svijetu su već dizajnirale stanice za slijetanje u nekim gradovima, a osnovna ideja uglavnom podrazumijeva da svaka stanica treba da sadrži minimum dvije piste za polijetanje i pet stanica za punjenje, prenosi Mashable.
Paramount Miami Worldcenter stanica je nešto luksuznija i prva koja sadrži i bazen, vjerovatno zbog toga što se radi o manjoj pisti koja neće biti namijenjena za slijetanje javnih letećih vozila.