EMEA Finance: Raiffeisen je najbolja banka u BiH

0
976
Karlheinz Dobnigg: Priznanje EMEA Finance magazina je potvrda misije Raiffeisen banke BiH

Raiffeisen je najbolja banka u Bosni i Hercegovini po odluci EMEA Finance magazina, a Raiffiesen Bank International (RBI) grupaciji je u okviru programa EMEA Finance-a ‘Europe Banking Awards 2018’ dodijeljeno čak 26 nagrada.
“Ova nagrada je potvrda naše misije u skladu s kojom pomjeramo granice u bankarstvu kroz kontinuirani razvoj i unapređenje. Pored odličnih poslovnih rezultata koje smo ostvarili na ovom tržištu u prethodnoj godini, u izazovnom vremenu digitalizacije, klijenti ostaju u središtu naših aktivnosti, pokušavamo naći najbolja moguća rješenja kako bi im olakšali poslovanje sa bankom. Kroz inovacije koje uvodimo želimo omogućiti distribuciju naših usluga na efikasan način. Tako odgovaramo na zahtjeve velikog broja klijenata koji koriste naše digitalne kanale. Lojalnost naših klijenata nam govori da oni prepoznaju naš trud, a posebno me raduje što ga je prepoznao i renomirani magazine EMEA Finance“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je istakao zadovoljstvo što je Raiffeisen banka u BiH, zajedno sa ostalim članicama, doprinijela ostvarenju i izuzetno dobrih rezultata RBI grupacije u protekloj godini.

Johann Strobl, direktor RBI i Christopher Moore, izdavač i direktor EMEA Finance magazina

Raiffiesen Bank International (RBI) grupaciji je u okviru programa EMEA Finance-a ‘Europe Banking Awards 2018’ dodijeljeno čak 26 nagrada. Ugledni finansijski magazin je RBI proglasio najboljom bankom u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE) te Zajednici nezavisnih država (ZND), a nagrađene su i sve mrežne banke u Srednjoj i Istočnoj Evropi.
“RBI je najbolja banka po izboru EMEA Financea u SIE i ZND. Banka je energično ostvarila najbolje rezultate u svojoj istoriji u 2018. Posebno je impresivan način na koji banka posluje, pri čemu svaka mrežna banka zasebno inovira u skladu sa lokalnim okruženjem, formulišući i implementirajući strategije prilagođene lokalnom tržištu, istovremeno koristeći najbolje prakse cijele mreže. Čini se da banka može primijeniti jedinstvenu praksu u ključnim područjima na nivou zemlje, a da pri tome ne stane na put kreativnosti i inovacijama”, izjavio je Christopher Moore, izdavač i generalni direktor EMEA Finance magazina.
EMEA Finance je jedini periodični magazin koji izvještava isključivo o finansijskim događajima i uspjesima koje je inicirala i na koje utječe međunarodna finansijska industrija u EMEA regionu.