EOS investirao 70 miliona KM u poslovanje u BiH, dobit lani 2,5 miliona KM

0
120
Petar Mrkonjić, direktor EOS MATRIX-a u BiH u razgovoru sa novinarima

Kompanija EOS MATRIX BiH predstavila je novinarima u Sarajevu odlične rezultate svog poslovanja u prethodnoj godini, navodeći da je kroz aktivnosti EOS-a u Bosni i Hercegovini uloženo čak 70 miliona KM. Kompanija je dio njemačke EOS grupe – članice OTTO grupe, vodećeg međunarodnog provajdera finansijskih usluga, au Bosni i Hercegovini posluje od 2011. godine pod nazvim EOS MATRIX.
Predstavnicima medija je prezentovan novi sektor poslovanja i portfolio u oblasti nekretnina, u okviru kog je EOS MATRIX tim svoju ekspertizu iz finansijskog sektora nadogradio i stavio na raspolaganje investitorima. Ovu oblast poslovanja EOS MATRIX u BiH razvija posljednje dvije godine, diversifikujući tako svoje poslovanje širenjem tima i jačanjem uticaja na stabilnost finansijskih aktivnosti u zemlji.
“Ponosni smo na odlične rezultate poslovanja u prethodnoj godini i na novi segment poslovanja, kojim EOS MATRIX odgovara na potrebu tržišta za kvalitetnim uslugama savjetovanja i podrške investicijama u polju nekretnina. Više od 150 nekretnina – zemljišta, poslovnih i stambenih prostora na području cijele BiH već se nalaze u EOS nekretnine portfoliju. U prethodnom periodu EOS grupa je investirala 70 miliona KM u poslovanje u BiH, a dobit za 2022. godinu koja je iznosila 2,5 miliona KM odličan je pokazatelj da ova investicija bila dobar potez”, rekao je direktor EOS MATRIX-a u BiH, Petar Mrkonjić.
EOS MATRIX BiH danas zapošljava više od 70 ljudi kroz svoje sektore a svoje usluge pruža na cijeloj teritoriji zemlje.