EU isporučila donaciju medicinske opreme za BiH

0
330
EU donirala BiH medicinsku opremu vrijednu 1,3 miliona eura, među kojima je i 28 respiratora

Evropska unija donirala je Bosni i Hercegovini medicinsku opremu vrijednu 1,3 miliona eura koja je danas isporučena u Sarajevu.
Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u BiH, izjavio je kako smo ušli u peti mjesec borbe protiv koronavirusa (Covid-19) i kako brojke pokazuju da smo daleko od nadmoći nad virusom. On je istakao da je vrijednost isporučene pošiljke preko 1,3 miliona eura.
“Isporuka uključuje 28 najkvalitetnijih respiratora i 20 uređaja za ultrazvuk, pored dodatne opreme za ličnu zaštitu”, rekao je ambasador Sattler, te poručio kako je Evropska unija najveći trgovinski partner BiH, najveći investitor i najveći donator.
Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH, zahvalila se na pomoći koja ide za cijelu BiH, te poručila kako je Evropska unija velika podrška za našu zemlju.
Steliana Nadera, predstavnica UNDP-a, izjavila je da su ponosni što su partner EU u realizaciji projekata u BiH usmjerenih na oporavak ekonomije.