Euromoney nagrade za izvrsnost: Raiffeisen je najbolja banka u BiH

0
837
Uručene nagrade: Robert Wright (RB Kosovo), Karlheinz Dobnigg (RB BiH), Martin Grüll (RBI) i Clive Horwood (Euromoney)

Renomirani finansijski magazina Euromoney na svečanoj ceremoniji u Londonu dodijelio je nagrade Raiffeisen banci BiH, kao najboljoj banci u Bosni i Hercegovini, dok je Raiffeisen Bank International proglašena za najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE).
“Velika nam je čast što je Euromoney magazin prepoznao naše opredjeljenje da budemo inovativni i da se prilagođavamo tržištu. Naš imperativ je da klijentima isporučimo usluge koje će im olakšati poslovanje s Bankom, a ovo priznanje potvrđuje naš napredak kada je riječ o digitalnoj infrastrukturi. Naime, tehnološki napredak i preobrazba klijenata koju on uvjetuje nas potiču da se ističemo u svim područjima poslovanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
“Ponosan sam na zaista veliki broj zadovoljnih klijenata koji nas vide kao svog partnera. Ujedno, to nam je i dodatni podstrek za dalji razvoj usluga i kreiranje optimalnih rješenja za klijente“, dodao je Dobnigg.
Svečana ceremonija dodjele nagrada za izvrsnost za 2019. godinu održana je u Londonu te je tom prilikom obilježena i 50. godišnjica magazina Euromoney.
Pored nagrade za Raiffeisen banku u BiH te nagrade za RBI Grupaciju za SIE region i mrežne banke u Bugarskoj, Kosovu i Ukrajini su izabrane za najbolje banke u svojim državama.

Karlheinz Dobnigg i Belma Hadžiomerović: Ovo je priznanje za kompletan tim Raiffeisen banke!

“Riječ je o priznanju koje pripada našem cijelom timu od preko 1.300 stručnih bankara koji predano rade kako bismo održali izvrsnu poziciju na tržišu te najviši mogući kvalitet proizvoda. Ova nagrada je dodatna potvrda naše strategije koja je usmjerena na konstantno unaprjeđenje zadovoljstva naših korisnika kroz pružanje brze i precizne usluge, te ulaganje minimalnog napora u poslovanju sa bankom“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketing i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke BiH.
“Postojanost na tržištima – na polju inovacija, profitabilnosti i rasta – te nepokolebljivo opredjeljenje za regiju Srednje i Istočne Evrope izdvajali su RBI od konkurencije u periodu izbora za dodjelu nagrada”, pojasnio je Euromoney odluku svog žirija za izbor RBI.
Euromoney magazin osnovan je 1969. godine kako bi izvještavao o ponovnom buđenju međunarodnih prekograničnih tržišta kapitala. Ime je dobio po eurotržištu koje je prethodnik današnjih globalnih tržišta kapitala. Euromoney je uspješno izvještavao o ovom tržištu i njegovom rastu te je vremenom postao vodeći magazin za cijeli finansijski svijet, njegove institucije i korisnike.