Euromoney: Raiffeisen je najbolja banka u BiH

Raiffeisen Bank International dobitnik je šest priznanja

0
1492
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

Po ocjeni renomiranog finansijskog magazina Euromoney, Raiffeisen je najbolja banka u Bosni i Hercegovini.
Ovo je treće prestižno priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini koje je Raiffeisen banci uručeno tokom tekuće godine, pored priznanja magazina Global Finance i EMEA Finance.
“Biti dobitnik ovog značajnog priznanja međunarodnog magazina izuzetna je čast i zadovoljstvo te dodatno potvrđuje ispravnost našeg poslovnog modela. Na ovom tržištu poslujemo već 25 godina, nastojimo maksimizirati iskustvo koje klijenti imaju sa Bankom te biti njihov preferirani partner u poslovanju. Kao jedan od lidera na tržištu, pomjeramo granice u bankarstvu, prilagođavamo našu ponudu digitalnoj revoluciji te prvi na tržištu nudimo inovativne bankarske proizvode kao što je bankarstvo na Viberu“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da je Banka, u skladu sa svojom strategijom održivosti, aktivan član društva i da kontinuirano podržava projekte čiji su fokus djeca i osobe sa posebnim potrebama.
Raiffeisen Bank International (RBI) nagrađena je sa šest priznanja.
Pored Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina, podružnice RBI-a u Bjelorusiji, Slovačkoj i Ukrajini su izabrane za ‘Najbolje banke’ u svojim državama. Slovačka podružnica RBI-a, Tatra banka, osvojila je nagradu za ‘Najbolju digitalnu banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi’.
Dodatno, finansijski magazin Euromoney je RBI-u dodijelio nagradu za ‘Najbolju investicijsku banku u Austriji’.
Euromoney je vodeća publikacija koja se bavi rastom međunarodnih finansija već gotovo 50 godina, a priznanja za izvrsne rezultate dodjeljuje od 1992. godine. Euromoney program nagrađivanja obuhvata 20 globalnih, 50 regionalnih te nagrade za najbolju banku u skoro 100 država, a ove godine je za isti podneseno oko 1.500 prijava.