Fadila Pamukčić Zečić otvorila drugo večer Nivea BH Fashion Week Sarajevo

0
1931
Sarajevskoj publici se predstavio brend Edor Creation Paris sa kolekcijom 'Jovial'

Druge večeri međunarodnog događaja 42. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u hotelu Holiday u Sarajevu priređene su revije afirmisanih bosanskohercegovačkih dizajnera kao i dizajnera iz Francuske, Hrvatske i Crne Gore.
Publici se predstavio brend Edor Creation Paris sa kolekcijom ‘Jovial’. Inspirisana je proljećem, kao i svim potrebama koje proljeće budi u nama, da rastemo i da se mijenjamo.
Ova kolekcija je rađena u čast svim ženama koje su se usudile da od života traže više, koje su autentične i svoje, a iza svega toga stoji osnivač i kreativna direktorica Fadila Pamukčić Zečić.
Za make up izgled pobrinula se Mirnesa Svraka, a za frizuru frizerski salon Touch.

Predstavljena proljetnu kolekciju koja se ističe kvalitetnim krojevima i materijalima

Jelena Damjanović Vidaković, vlasnica Angie&Me brenda iz Podgorice predstavila je kolekciju cvjetnih kruna i pojaseva, namijenjenih romantičnim i samosvjesnim ženama koje uživaju u svojoj posebnosti,vjeruju u dobru energiju i emociju koju cvijeće nosi, nudeći damama priliku da u svakom trenutku budu zapažene. Za Make up se pobrinuo Make Up Bar, a za frizuru Akademija Brezar.
Dresscode by Prevent predstavila je proljetnu kolekciju,a koja se ističe kvalitetnim krojevima i materijalima prilagođenu željama i potrebama poslovnih žena i muškaraca. Za make up se pobrinula Mirnesa Svraka, dok je za frizure bio zadužen frizerski salon Touch.
Marijana Dukić prikazala je novu kolekciju Ma Cherie torbi izrađenih od najfinije kože. Preovladavaju praktični modeli sa standardnim ručkama za nošenje u ruci, te drugim privlačnim detaljima. Boje i detalji koji se nalaze na torbicama razlikuju se od modela do modela. Prelijepe frizure ovim manekenkama napravila je Akademija Brezar, a za make up su bile zadužene Alma Rizvić i Džana Džemidžić.
Klara Ivanović – Carol by Caspar.design premijerno je predstavila novu kolekciju koja je jednako romantična koliko i elegantna, što znači da će biti primamljiva i djevojkama i ženama, a najviše onima koji trendove više vole postavljati nego slijediti. Da bi ova moderna i hrabra kolekcija bila još zanimljivija te odgovarala duhu vremena, zanjenu izradu korišteni su samo prirodni materijali – lan i viskoza na koje je ekološki prihvatljiv print na tekstil radio Caspar.design. Za šminku i frizuru bili su zaduženi frizerski salon Touch i Mirnesa Svraka.
Pokrovitelji manifestacije su Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede KS, dok je generalni pokrovitelj NIVEA.
Od zvanica bili su prisutni mnogobrojne poznate ličnosti kao i diplomatski kor ambasada Francuske, Grčke, Slovenije i brojni drugi.
Dio atmosfere s ovog događaja i modne revije pratili su i internacionalni medijski partneri Fashion TV i Fashion Top TV.