Nagrade SBF 2019: Rusmir Hrvić najbolji poduzetnik, ‘Maza’ inovacija godine

0
1523
Rusmir Hrvić dobitnik je nagrade 'Poduzetnik godine“ na 10. Sarajevo Business Forumu

Četvrtu godinu zaredom, prestižna nagrada ‘Sarajevo Business Bridge Awards’ predstavlja sastavni dio aktivnosti Sarajevo Business Foruma, s ciljem razvoja regionalnog poslovnog okruženja i podržavanja novih ideja, ali i uspješnih kompanija i pojedinaca.
Na današnjoj dodjeli prestižnih regionalnih priznanja, u kategoriji ‘Poduzetnik godine’, nagrada je pripala Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave AS Holdinga. Poduzetnik koji upravlja grupacijom u kojoj se proizvodi oko 2000 proizvoda i koja je vlasnik poznatih bh. brendova poput Zlatne džezve, Topsa, Oaze, Maze i mnogih drugih, nagradu je primio sa velikom zahvalnošću.
“Ovo priznanje nije pripalo samo meni nego svim mojim uposlenicima koji vrijedno rade i postižu izvanredna dostignuća u poslovanju. Kada je Klas bio proglašen biznisom godine na SBF tada sam bio direktor te kompanije. Danas vodim AS Holding kompaniju koja raste i razvija se zajedno sa BiH kojoj najviše dugujemo, ali i zajedno sa našom regijom u kojoj živimo i poslujemo. Svjesni smo da možemo svi skupa samo rasti zajedno. Treba nam prije svega politička stabilnost, mir i dogovor, i mi poduzetnici ćemo od Balkana napraviti najbolje mjesto na svijetu”, istakao je Hrvić.
Kriteriji za ocjenjivanje bile su liderske vrijednosti i sposobnosti, proces i postupci vodstva, doprinosi uspjehu i održivosti kao i pozitivan društveni uticaj i etički pristup poslovanju.

Nagradu je preuzeo Ethem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga

Na ovogodišnjem 10. SBF, lješnjak namaz ‘Maza’ koji je za kratko vrijeme našao put do srca svih potrošača u BiH, regiji i inostranstvu, takođe je osvojio prestižnu nagradu za ‘Inovaciju godine’. ‘Maza’ je ovu nagradu osvojila zahvaljujući kombinaciji visokokvalitetnih sastojaka, smanjenom udjelu šećera i inovativnom pristupu u oblasti digitalnog marketinga.
Nagradu je preuzeo Ethem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga i tom prilikom istakao kako je ponosan na činjenicu da je upravo ‘Mazi’ pripalo ovo priznanje.