Ferrari planira električni superautomobil i gradski terenac

0
1469
Ferrari planira proizvesti električni superautomobil i svoj prvi SUV model

U potezu potpuno netipičnom za ovu kompaniju, iz Ferrarija su najavili da će krenuti u izravniju tržišnu borbu s Teslom
srijeda, 17. siječnja bug.hr
Sergio Marchionne, šef Ferrarija, Maseratija i Fiat Chryslera, na sajmu automobila u Detroitu najavio je zaokret u poslovnoj politici Ferrarija.
Ovaj će, inače tradicionalno orijentirani, italijanski proizvođač automobila u skorijoj budućnosti predstaviti superautomobil u potpunosti pogonjen električnom energijom kako bi konkurirao najavljenom Teslinom Roadsteru. Dodatno, Ferrari planira proizvesti i svoj prvi gradski terenac (SUV), za što su do sada tvrdili kako nema smisla.
I dok za terenac najavljuju da bi trebao biti ‘najbrži na tržištu’ kada na njega stigne, 2019. ili 2020. godine, no električni superautomobil je ono što bi trebao biti njihov najveći ponos.
“Ako će neko izraditi električni superautomobil, bit će to Ferrari”, rekao je Marchionne.
Ne umanjujući značaj onoga što radi Tesla, u Ferrariju smatraju da i drugi mogu napraviti konkurentan električni sportski automobil.
Ovaj potez Marchionnea čudi tim više što je upravo on prije samo nekoliko mjeseci gotovo s gnušanjem odbacio mogućnost da električni automobili postanu mainstream ili isplativi za proizvodnju, piše Bug.hr. No, kada je Elon Musk zagazio u njihovo područje, proizvodnju malenih električnih sportskih brzinaca, u Ferrariju su odlučili na taj izazov odgovoriti.