Ferrari predstavio novi bolid SF21 za predstojeću sezonu

0
337
Ferrari predstavio F1 bolid za novu sezonu

Ekipa Ferrarija posljednja je odradila predstavljanje novoga F1 bolida za 2021. kojega su nazvali SF21 i s kojim se nadaju popraviti razočaravajući prošlogodišnji plasman u poretku konstruktora kada su završili šesti.
Ferrari je imao jako lošu sezonu, najgoru od 1980. kada su bili deseti u poretku konstruktora, te je za novu F1 sezonu 2021. pripremio potpuno novu pogonsku jedinicu koja je bila najveća slabost prethodnika SF1000, ali i temeljito redizajnirani aerodinamički paket i raspored internih komponenti pogonske jedinice, prenosi Sport Klub.
Nos je dorađena verzija prošlogodišnjega s modificiranim bočnim kanalima, a Ferrari na stražnjem kraju novoga SF21 koristi i novu nijansu burgundske crvene koju su koristili i na prošlogodišnjoj VN Toskane na Mugellu kada su slavili svoju 1000. utrku u Formuli 1.
Ferrarijevo partnerstvo s Philip Morrisom, koji je na Ferrarijevim F1 bolidima od 2018. prisutan pod sloganom ‘Mission Winnow’, donijelo je i žarko zelenu boju na MW logotipu na pokrovu motora koji je dosad bio bijeli.
Nova sezona Formule 1 počinje 26. marta za VN Bahraina, a nakon toga slijedi Imola 18. aprila. Velika nagrada Australije kojom je trebala početi i ova sezona otkazana je zbog koronavirusa.