Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

0
82
Na panelu će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema

Na predstojećoj NetWork konferenciji (18 – 20. oktobar) u Grand Hotelu Neum, održat će se panel pod nazivom Fintech u BiH – i šansa i izazov. Prvog dana, poznatog kao Business Day, između ostalih, okupit će se stručnjaci ilideri iz oblasti Fintecha i tradicionalnog bankarstva da razgovaraju o viziji budućnosti finansijskog sektora ne samo u Bosni i Hercegovini već i u širem regionalnom kontekstu.
Stručnjakinja u bankarskom sektoru, Merima Mahmutović, koja trenutno radi kao Senior Manager SEE u oblasti strategije banaka, transformacije i tehnologije u kompaniji PwC, moderirati će panel. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vodit će diskusiju u kojoj će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema.
Ugledni panelisti koji će dijeliti svoje stručno mišljenje i iskustva su:
• Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, koji će pružiti uvid u regulatorne aspekte i potencijale za razvoj finansijskog sektora u BiH.
• Orhan Gazibegović, Unit Manager za BiH, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Monri, fokusiraće se na inovacije i game-changing rješenja za plaćanje i digitalnu transformaciju.
• Amir Trokić, direktor za razvoj poslovanja u Mastercardu za BiH, istraživat će moderne tehnološke mogućnosti i potencijale strateških partnerstava.
• Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke d.d. u Sarajevu, razmotrit će prilagodljivost tradicionalnog bankarstva novim trendovima.
• Hrvoje Ćosić, osnivač i CEO Aircash-a, podijeliti će svoje iskustvo u razvoju finansijskih proizvoda u okruženju koje je u stalnoj evoluciji.
• Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke AD Banja Luka, istražit će kako se kontinuirano usavršavanje i edukacija mogu reflektirati na strateško upravljanje i inovacije u bankarskom sektoru.
Panel će istražiti trenutno stanje i budućnost finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zainteresirani će imati priliku da saznaju više o konceptu otvorenog bankarstva, inovativnim praksama i načinima na koje Fintech oblikuje budućnost finansijskog sektora.
Za sve one koji žele biti dio ovog izuzetnog događaja, napomena da su regularne kotizacije u prodaji do 9.10.2023. a za grupne prijave obezbjeđeni su popusti. Sve najnovije informacije mogu se pronaći na službenoj stranici konferencije: www.networkkonferencija.ba.