FlixBus po prvi puta povezao Sarajevo s Budimpeštom, Pragom i Bratislavom

0
1009
FlixBus i Centrotrans jačaju suradnju te povezuju Sarajevo s novim destinacijama u Evropi

FlixBus, prepoznatljiv po zelenim bojama, širokoj mreži linija te uvođenju digitalizacije u tradicionalnu autobusku industriju i Centrotrans, najveći regionalni autobusni prijevoznik, najavili su jačanje saradnje. Zahvaljujući ovoj suradnji od 5. decembra 2019. započinje umrežavanje glavnog grada Sarajeva s nekoliko novih destinacija od kojih su Budimpešta, Prag i Bratislava dostupni putnicima iz BiH po prvi puta.
“Nakon dvije godine prisustva FlixBusa u BiH, izuzetno nam je drago što i dalje prepoznajemo međusobne vrijednosti s domaćim partnerima te zajedničkim naporima i dogovorom dolazimo do rješenja koja će Sarajevo povezivati s novim destinacijama i tako ga učiniti prometno i turistički dostupnijim”, izjavio je direktor FlixBus CEE South regije Ante Grbeša, na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.
FlixBus je prvi puta ušao na tržište BiH u junu 2017. godine spajajući Sarajevo s Njemačkom, zahvaljujući partnerima Biss toursu iz Zenice i Centrotransu iz Sarajeva, dok u januaru 2019. jača veze Mostara i Međugorja s Hrvatskom i Njemačkom, zahvaljujući partneru Autohercu.
U novembru 2019. Centrotrans je spreman svojim voznim parkom udovoljiti svim propisanim FlixBus standardima sigurnosti i udobnosti te proširiti mrežu linija prema Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj. Povezujući tako devet domaćih destinacija (Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Modriča i Bosanski Šamac) sa osam odredišta u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj, putnicima iz Sarajeva omogućeno je jednostavnije putovanje Evropom, a BiH je postala dostupnija mnogobrojnim evropskim i svjetskim putnicima koji koriste autobuse kao omiljeno prijevozno sredstvo.

Uspostava novih linija nastavak je dobre saradnje Centrotransa sa Flixbusom

“Sredinom 2017. godine uspostavljena je saradnja Centrotransa i FlixBusa. Procjena menadžmenta Centrotransa bila je da je saradnja sa FlixBusom od strateškog značaja za našu kompaniju te da će omogućiti njen daljnji rast, odnosno predstavljati novi iskorak u pružanju prijevoznih usluga našim putnicima”, izjavio je Safudin Čengić, generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines.
Uspostava novih linija nastavak je uspješne poslovne saradnje Centrotransa sa Flixbusom. Linije kojima Sarajevo, po prvi put, povezuje sa Budimpeštom, Bratislavom i Pragom omogućit će građanima BiH, posebno mladima da brzo i pod povoljnim uvjetima posjete gradove koji su prepoznatljivi turistički, kulturni i historijski centri Srednje Evrope, dodao je Čengić.
Osim direktnih putovanja, zahvaljujući čvorištima poput Budimpešte, Ljubljane, Minhena i drugih, iz BiH se sada može putovati i u najudaljenije dijelove Evrope, poput Amsterdama, Krakova ili pak u neke od najpoželjnijih odredišta poput Venecije, Milana, Ciriha, Bazela i drugih.
Nova putovanja i destinacije kao i raspoložive cijene već su dostupne na web stranici i mobilnoj aplikaciji FlixBusa te na prodajnim mjestima Centrotransa.