FMRPO: Objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima

0
506
Potencijalna lista objavljena je u skladu sa Uredbom o mjerama finansijske pomoći

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) obavještava obrte i ostale samostalne djelatnosti da je danas objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći na internet stranicama ovog ministarstva i Vlade Federacije BiH, a nalazi se na linku https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/.
Potencijalna lista objavljena je u skladu sa Uredbom o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije Covid-19, a nakon 15 dana od dana objave Preliminarne liste korisnika finansijske pomoći (10.11.2021.godine).
Konačna lista korisnika finansijske pomoći biti će reducirana za sve obrte i ostale samostalne djelatnosti, koji u skladu s članom 7. stav 1. tačkom e) ne ispunjavaju uslove iz ove uredbe.
U roku od 8 dana od dana objave Potencijalne liste korisnika finansijske pomoći, vlasnici obrta i ostalih samostalnih djelatnosti mogu podnijeti pismeni prigovor Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na adresu dr. Ante Starčevića bb (Hotel Ero) Mostar, uz relevantnu dokumentaciju (potvrda o izmirenim obavezama od Porezne uprave FBiH i to u originalnom primjerku ili ovjerenoj kopiji i slično). Osnovani prigovori uz priložene dokaze bit će uvaženi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.