Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji

0
289
Otklonjena i formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije danas je odobrila namjeru stjecanja kontrole Fortenova grupe, nad društvom Poslovni sistem Mercator d.d., Ljubljana i na tržištu Republike Srbije.
Tom je odlukom srbijanske Komisije, Fortenova grupa u cijelosti zadovoljila regulatorne preduvjete dobivanja odobrenja za namjeru koncentracije Mercatora, od nadležnih nacionalnih regulatornih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja na svim teritorijima na kojima je to bilo potrebno – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Sjeverne Makedonije. Ujedno, odobrenjem koncentracije od strane Evropske komisije, taj je preduvjet zadovoljen i za područje cijele Evropske unije.
“Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine. Prijenos dionica s Agrokora na Fortenova grupu omogućit će nam konsolidaciju i daljnji razvoj naše regionalne maloprodajne mreže”, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe komentirajući odluku Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here