Fortenova grupa je novo ime Agrokora

0
1196
Agrokor odlazi u istoriju, kompanija s novim imenom počinje s radom 1. aprila

Fortenova grupa je novo ime krovne kompanije koja će zamijeniti Agrokor i s operativnim radom započeti 1. aprila 2019. godine.
Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora je na današnjoj sjednici, suglasno s izvanrednim povjerenikom Agrokora, odlučilo predložiti Trgovačkom sudu u Zagrebu da odredi da će datum javne objave provedbe nagodbe vjerovnika biti 1.3.2019., da odredi da će datum početka provedbe nagodbe nastupiti 1.4.2019., te da na datum javne objave putem mrežne stranice e-oglasna ploča sudova, odobri javnu objavu Datuma početka provedbe.
Tako će, po navedenom odobrenju Trgovačkog suda u Zagrebu, 1. aprila 2019. moći biti obavljen prijenos privredne cjeline pod izvanrednom upravom Agrokora na Fortenova grupu, čime će nova kompanija započeti s radom.
Fabris Peruško je izvršni član Upravnog odbora, te će Upravni odbor brojati ukupno devet članova. Također, Fabris Peruško je glavni izvršni direktor grupe, a Irena Weber će postati zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica. Još jedan izvršni direktor će biti predložen naknadno i time će ukupno troje izvršnih direktora biti zaduženo za operativno upravljanje kompanijom.
Od ukupno 159 kompanija koje djeluju u sastavu Agrokor grupe, u Hrvatskoj će kroz implementaciju nagodbe prvo proći 77 kompanija pod izvanrednom upravom, piše zagrebački Jutarnji list.