Fortenova grupa pregovara s Nomad Foods o prodaji Poslovnog područja zamrznute hrane

0
324
Fortenova grupa nastavlja sa sljedećom fazom postupka prodaje

Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s kompanijom Nomad Foods .
“Nomad Foods je kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Evropi. Ima još puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti”, rekao je James Pearson, izvršni direktor za financije Fortenova grupe.
“Postupak dubinskog snimanja za Poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno je priveden kraju našim prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s Nomad Foods, koja se dosada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za našu djelatnost zamrznute hrane”, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.
On je dodao da je ova transakcija za njih dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj.
“Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine”, zaključio je Peruško.