Galaxy S24 Ultra gledaocima obezbjeđuje sjedište u prvom redu OI u Parizu

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

0
90

Samsung Electronics, Globalni Olimpijski i Paraolimpijski Partner, najavio je kako će s Međunarodnim olimpijskim odborom, i Olimpijskim televizijskim servisom, revolucionirati iskustvo emitovanja igara u Parizu 2024, i omogućiti sasvim novo iskustvo gledaocima i ljubiteljima sporta širom svijeta. Jedinstveni kadrovi, koje će gledaoci imati prilike da vide prvi put, bit će snimljeni i podijeljeni sa Samsung Galaxy S24 Ultra telefona, imaće glavnu ulogu tokom historijskog otvaranja Igara na rijeci Seni, kao i tokom Olimpijskih jedriličarskih takmičenja.
Kao Zvanični partner bežičnih komunikacija i računarske opreme za Olimpijske i Paraolimpijske Igre, Samsung će iskoristiti svoju naprednu mobilnu tehnologiju i 5G povezivost, kako bi pružio direktnu perspektivu nezaboravnih trenutaka slavlja i takmičenja.

Novi pogled na takmičenje, pokretan inovativnim Samsung Galaxy uređajima, ne samo da će pomoći Olimpijadi u Parizu 2024. da ispuni obećanje da će biti najotvorenije Igre u historiji, već će i upotpuniti nasljeđe kompanije Samsung u podršci Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama kroz inovacije.
“Čast nam je što možemo blisko da sarađujemo s Međunarodnim olimpijskim odborom i Olimpijskim televizijskim sistemom, i omogućimo visokokvalitetne snimke koji će biti dio niza premijera u Parizu 2024, i još više približimo uzbudljiva događanja obožavaocima, nezavisno od toga jesu li kod kuće ili na stadionima“, rekla je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i rukovoditeljka marketinga Mobile eXperience sektora, kompanije Samsung Electronics.
Do svečanosti otvaranja Olimpijskih igara ostalo je svega mjesec dana, a samo događanje dešavat će se po prvi put u historiji izvan stadiona. Pariz 2024. svjedočit će plovidbi 10.500 sportista niz rijeku Senu,u posebnim čamcima za svaku nacionalnu delegaciju, što će biti najotvorenija i najpristupačnija ceremonija otvaranja u historiji. Polazeći od mosta Austerlitz, legendarna regata pratiće šest kilometara dugu rutu kroz središte Pariza, prolazeći pored nekih od zvaničnih lokacija Olimpijskih igara, do dolaska na lokaciju velikog finala, na Trokaderu.

Kako bi ljubitelje sporta uveo iz njihovih domova direktno na stadione, i pružio diektni uvid u reakcije sportista tokom ovog jedinstvenog putovanja, Samsung će zabilježiti svečano otvaranje, instalacijom više od 200 Galaxy S24 Ultra telefona na pramcima i bokovima svakog od 85 plovila atletičara. HDR snimci visokog kvaliteta, snimljeni uređajima Galaxy S24 Ultra, dijeliće se i prenositi korištenjem privatne 5G mreže, koju pokreće Orange, službeni pružalac mobilnih mreža Igara u Parizu 2024. godine. Orange će instalirati više od dvanaest 5G antena duž Sene, kako bi stvorio prvu ikada samostalnu 5G mrežu u Francuskoj. Ova jedinstvena saradnja osmišljena je s ciljem osiguravanja besprijekorne 5G povezivosti, i iskustva gledanja obožavaocima širom svijeta.
Samsung će primijeniti istu tehnologiju i za praćenje jedriličarskih takmilčenja u Marselju, postavljanjem Galaxy S24 Ultra na svakitakmičarski brod, što će obožavaocima pružiti iskustvo uzbuđenja trke iz perspektive omiljenih olimpijaca, i omogućavajući im da istinski uđu u akciju.
Osim podsticanja mobilnih inovacija, Samsung je također doprinio načinu na koji se sportisti i osoblje povezuju i komuniciraju tokom Igara, Od Igara u Naganu 1998, Samsung je sportistima i osoblju obezbijedio više od 120.000 mobilnih uređaja.