Glovo integrira sve oglasne usluge u novi odjel – Glovo Ads

0
102
Više od 40% kurira koji koriste Glovo, učestvovalo je u inicijativama za sigurnost u saobraćaju

Glovo, višekategorijska platforma koja nudi pristup velikom izboru proizvoda, objavljuje pokretanje nove mogućnosti oglašavanja i usluge za partnere i brendove, integrirane u novu ponudu – Glovo Ads.
Imajući na raspolaganju alate koje nudi ‘Glovo Ads’, veliki međunarodni brendovi, ali i mali restorani i trgovine moći će ubrzati svoj rast unutar aplikacije i povećati vidljivost među korisnicima.
Cilj ‘Glovo Ads’, je razvijanje saradnje s brendovima i kompanijama kako bi ih podržali u širenju njihove publike, izgradnji lojalnosti korisnika i povećanju prodaje unutar aplikacije. Konkretno, ‘Glovo Ads’, platforma nudi različite alate za oglašavanje unutar Glovo aplikacije, kao što su: sponzorirsana pretraživanja, programski oglasi, stvaranje prilagođenih odjeljaka ili bannera, ponuda i promocija. Osim toga, informacije se ažuriraju u stvarnom vremenu, omogućujući robnim markama da vide rezultate njihovih kampanja, kako bi došli do najrelevantnijih kupaca i zajamčili povrat ulaganja.
U prvoj fazi, globalno, više od 5000 Glovo partnerskih firmi i više od 350 brendova iz različitih industrija, od FMCG-a do finansijskog sektora, koriste ove alate za provođenje integriranih reklamnih kampanja u aplikaciji i povezivanje sa svojom ciljanom publikom. Među globalnim brendovima koji surađuju s Glovom za in-app oglašavanje u Bosni i Hercegovini je i Coca-Cola.
“Naše partnerstvo traje od dolaska Glova na bh. tržište i drago nam je što možemo doprinijeti njegovu rastu. Prednost Glova ujedno je i jedna od temeljnih vrijednosti Coca-Cole HBC – agilan pristup tržištu kako bi se zadovoljile potrebe potrošača. Prisustvo platforme Glovo u sve većem broju gradova vidimo kao njegov brz odgovor na rastuće potrebe potrošača te kao dodanu vrijednost našoj dugoročnoj suradnji“, izjavila je Ana Petrušić, voditeljica e-maloprodaje u Coca-Coli HBC Adria.
“Integracija oglašivačkih rješenja u jednu vertikalu predstavlja daljnji korak u našoj čvrstoj predanosti da postanemo vodeći digitalni partner za sve robne brendove, restorane i trgovine koji nam pokažu povjerenje. Kroz Glovo Ads, pružamo širok raspon alata za pomoć ovim brandovima i kompanijama u rastu i približavanju svojim kupcima”, rekao je Rodrigo Alier, izvršni direktor Partners & Brands u Glovu.