Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava u RS

0
246
Cilj anketiranja je da se dobiju podaci o putovanjima domaćeg stanovništva tokom 2021.

Zavod za statistiku Republike Srpske saopćio je da će u periodu od 1. do 15. decembra 2021. godine sprovoditi anketu ‘Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava’. Na teritoriji RS, anketom će biti obuhvaćeno oko 5.600 poljoprivrednih gazdinstva, od čega oko 5.100 porodičnih i 500 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika.
Anketiranje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava će se obaviti na slučajno odabranom uzorku, telefonskim putem uz pomoć angažovanih ovlašćenih anketara Zavoda.
Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Eurostata, prikupiti podaci o korištenom poljoprivrednom zemljištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemljišta uzetog u zakup, kao i brojnom stanju stoke i stočarskoj proizvodnji.
Prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo u statističke svrhe, saopćeno je.
Anketa ‘Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava’ predstavlja redovno statističko istraživanje na uzorku koje se sprovodi u godišnjoj dinamici.