Google Chrome u verziji 69 donosi osvježeno sučelje na sve platforme

0
1136
Google Chrome u verziji 69 donosi osvježeno sučelje na sve platforme te opcije za personalizaciju preglednika

U Googleu ovog tjedna imaju povoda za slavlje. Prvo su 1. septembra proslavili 10. rođendan Chromea, najkorištenijeg internetskog preglednika u svijetu, a potom, 4. septembra, slave i 20 godina od osnivanja svoje kompanije koju su Larry Page i Sergey Brin pokrenuli na taj dan 1998. godine. Tim povodom objavljeno je i ranije najavljeno ‘iznenađenje’ za korisnike Chromea – nadogradnja na verziju 69.
U najnovijem ažuriranju Chrome je, na desktopu i mobilnim platformama, i službeno prihvatio prelazak na novi izgled korisničkog sučelja. Osim promjena koje su tu bile u testnoj fazi, u konačnu je verziju prošlo još nekoliko zanimljivih opcija. Prije svega, tu je osvježeni izgled stranice New Tab koja od sada prikazuje samo ikone najposjećenijih webova, pa je nakon deset godina prvi puta ukinut prikaz izgleda (preview) samih stranica, piše Bug.hr.
Dodatno svaki korisnik sada može personalizirati New Tab prikaz dodajući mu vlastitu pozadinsku sliku, a klikom na ‘Add shortcut’ može među najposjećenije dodati i neke svoje favorite koje želi vidjeti u početnoj kartici.
Googleovci su unaprijedili i ugrađeni password manager, koji sada može generirati snažne lozinke. Verzija 69 donosi i nešto pametniji omnibox, polje za pretraživanje ili upisivanje URL-ova. U njemu se od sada mogu dobiti razne informacije ili odgovori (vremenska prognoza, prijevodi, definicije) za koje više stoga nije potrebno pokretati tražilicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here