Izgubili ste telefon. Šta uraditi?

0
228
Jedan besplatni servis može da vas poštedi glavobolje zbog izgubljenog telefona

U jednom istraživanju firme BDG Studios i OnePoll ispitano je 1.000 pripadnika generacije Z u Sjedinjenim Državama* o navikama korištenja telefona. Rezultati govore da 14 posto njih negdje izgubi telefon svakog dana, od mjesta kao što su toalet ili oko njega pa do ‘ispod psa’.
Ima li još takvih neobičnih mjesta? Preko 100 ispitanika je ostavilo telefon u frižideru ili zamrzivaču, a osam njih na krovu, ispod ili oko automobila.
Dobro bi bilo da obezbijedite svoje podatke i čuvate rezervne kopije na cloudu prije nego što se ovako nešto desi. Ali to ne znači da je sve izgubljeno, čak i ako vam je telefon ‘zakopan u pijesku na plaži u Meksiku’ (ovo je jedan od učesnika zaista izjavio).
Uđite u opciju Find My Mobile (Pronađi moj mobilni) za pronalaženje telefona na Samsung Galaxy uređaju. Ovaj besplatni servis pojačava zvono na maksimum i omogućava vam da daljinski zaključate ekran svog telefona kako biste zaštitili privatnost, bez obzira na to gdje se vaš telefon nalazi.
Iako se i dalje može desiti da izgubite telefon, barem možete biti mirni znajući da je siguran. Za više informacija kliknite ovdje.
___________
*Samsung je u saradnji sa kompanijom Bustle Digital Group (BDG) proveo online istraživanje u novembru i decembru 2022. godinena uzorku od 1.000 američkih građana starih između 18 i 25 godina.