Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama

0
1954
Nova opcija blokiranja reklama u konačnici će biti dostupna u svim inačicama Chrome preglednika

Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary inačice svog internet preglednika Chrome namijenjenog Android mobilnim uređajima. Obje testne inačice Googleovog preglednika su dobile integriranu mogućnost blokiranja reklama na internet stranicama bez instaliranja vanjskih dodataka.
Blokiranje reklama zasad je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje, jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadanim postavkama blokiranje reklama isključeno. S obzirom da ne postoji konfiguriranje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Googleovim vlastitim postavkama te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i skočnih prozora, piše Bug.hr.
Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obavezao prestati prikazivati reklame koje nisu u skladu s postavljenim standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Googleove vlastite reklame).
Nova opcija blokiranja reklama u konačnici će biti dostupna u svim inačicama Chrome preglednika za mobilne uređaje te desktop i prijenosne računare.