Građani Sarajeva i Klas donirali ultrazvučni 4D aparat Općoj bolnici

0
770
Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu uručen ultrazvučni 4D aparat

Današnjim uručenjem ultrazvučnog 4D aparata Općoj bolnici ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, uspješno je okončana kampanja ‘Širimo ljubav’ kompanije Klas d.d. Sarajevo.
‘Širimo ljubav’ je kampanja kojom je Klas omogućio da se dio sredstava, prikupljenih kupovinom polubijelog hljeba od maja do septembra ove godine, izdvoji za kupovinu najsavremenijeg 4D ultrazvučnog aparata. Tako su građani Sarajeva i Klas zajedno donirali preko 60.000 KM u ovu, za zdravlje korisnu i društveno odgovornu svrhu.
“Zahvalio bih se ovom prilikom prije svega građanima Sarajeva jer su prepoznali našu ideju i zajedno s nama je proveli u djelo. O humanosti naših građana najbolje govori činjenica da smo za četiri mjeseca uspjeli prikupiti cijeli iznos za kupovinu 4D ultrazvuka i neizmjerno smo zahvalni svima koji su doprinjeli da se ova akcija realizuje u predviđenom roku. Klas nastavlja sa ovakvim aktivnostima i u budućnosti i nadamo se da će svaka kampanja završiti uspješno kao ova. Drago nam je da će ovaj savremeni uređaj u rukama stručnih zdravstvenih radnika biti od koristi kako bismo imalijoš bolje i kvalitetnije dijagnoze, manje bolesnih i na koncu zdravije žene, majke i više novorođene djece“, izjavio je direktor Klas d.d. Sarajevo Boris Brković.
Klas postoji već 117 godina i društveno je odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima, i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima.