Granična policija će dijeliti letke sa preporukama vezano za Covid-19 na ulazima u BiH

0
196
Ministarstvo civilnih poslova BiH uručilo Graničnoj policiji Preporuke za sve koje ulaze u BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH danas je, uz prisustvo predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije, Graničnoj policiji BiH uručilo ‘Preporuke za državljane BiH i strane državljane koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, kojih se treba pridržavati u razdoblju od 14 dana od dana ulaska u zemlju’.
Riječ je o zajedničkoj aktivnosti Ministarstva civilnih poslova BiH, Instituta za javno zdravstvo RS, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta.
Naime, nakon što je Vijeće ministara 10.9.2020.godine donijelo odluku da svi strani državljani mogu ulaziti u BiH ukoliko imaju negativan PCR test čime je potencijalno povećan broj ulazaka u BiH, kreirane Preporuke će biti dragocjen podsjetnik za ponašanje u vrijeme pandemije.
Svjetska zdravstvena organizacija je štampala preporuke na bosanskom, hrvatskom, srpskom i engleskom jeziku u 5.000 primjeraka, ukupno 20.000 letaka koje će granična policija distribuirati na svim ulazima u BiH.
Preporuke je u ime Ministarstva civilnih poslova uručio predstojnik ureda, Davor Bošnjak, a u ime Granične policije je preuzeo Radiša Samardžija, načelnik Ureda direktora Granične policije BiH. Primopredaji je prisustvovao i direktor SZO u BiH, Dr Viktor Olsavszky.
Ova aktivnost je samo još jedan dokaz zajedničkih napora da se preduprijede štetne posljedice korona virusa, podjednako koliko i potvrdi prijateljska potpora Svjetske zdravstvene organizacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here