HELL Energy – najbolja proizvodna kompanija u Evropi

0
2350
Hell Energy ima pogone u Mađarskoj i dostupan je u 50 zemalja širom svijeta

Mađarska kompanija HELL Energy proglašena je za najbolju evropsku proizvodnu kompaniju u 2018. godini od strane vodećeg britanskog poslovnog magazina ACQ5. Magazin sprovodi godišnje online istraživanje i na osnovu glasova čitalaca, rukovodioca firmi, privatnih poduzetnika, zaposlenih i vlasnika istaknutih firmi, vrši izbor dobitnika nagrade ACQ Global Awards.
Za ovu prestižnu nagradu zaslužan je fabrički kompleks korporacije HELL ENERGY koji je 2012. godine izabran među top tri u Evropi od strane Strategic Manufacturing Awards-a. Kompleksu pripada i QualityPack, prva mađarska tvornica aluminijskih limenki čije se poslovanje zasniva na principu ekološki osviještenog poslovanja. Naime, aluminij koji se koristi u proizvodnji limenki moguće je 100% reciklirati bezbroj puta.
“Proizvodna linija proizvodi 50 limenki i poklopaca u sekundi, što znači 3.000 konzervi u minuti. U budućnosti planiramo instalaciju nove proizvodne linije, koja trenutnu godišnju proizvodnju od 1,5 miliona komada može udvostručiti”, kazao je Barnabas Csereklye, direktor QualityPack.
Dnevni kapacitet fabrike iznosi na 4,5 miliona konzervi, što je čini jednom od najbržih u Centralnoj Evropi.
Ove godine će biti izgrađeno automatizovano skladište sposobno za prijem 32.000 paleta čime će biti omogućeno potpuno automatizovano skladištenje i preuzimanje odabranih dobara bez dodira ljudske ruke.
Osim u 50 zemalja svijeta, brend energetskih pića HELL ENERGY prisutan je i u Bosni Hercegovini, a naročitu popularnost među potrošačima stekao je zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj glumi poznati Bruce Wilis.