Hifa Oil ulaskom u sektor petrohemije otvorila nova tržišta u regiji i EU

0
1318
Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu

Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i Evropske unije.
Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji ekektrotehnike, itd. Hifa Oil plasira ove proizvode za sada pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, Njemačke i Nizozemske.
“Posao se izvrsno razvija. Pored tržišta regije i Njemačke, namjera nam je da ovaj posao dalje proširimo na ostatak EU. Počeli smo u novembru prošle godine i već smo ostvarili zavidne rezultate, te uvjerili naše dobavljače i kupce da smo u prodaju i distribuciju petrohemijskih proizvoda ušli sa ozbiljnom namjerom da postanemo prepoznatljiv i pouzdan partner, kako u regiji Jugoistočne Evrope, tako i na tržištima zemalja EU”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.
Iz kompanije Hifa Oil navode da su razvili sistem raznovrsne i kvalitetne ponude, te brze i efikasne dostave sa velikim skladišnim kapacitetima, a trenutno je na stanju oko 1.000 tona različitih materijala.
“Cilj nam je pružiti sigurnu i brzu isporuku kupcima i amortizovati velike turbulencije koje se često dešavaju u procesu nabavke ovih materijala. Naši najveći kupci su proizvođači LDPE i HDPE folija, proizvođači stiropora, proizvođači PVC profila, proizvođači komponenti za bijelu tehniku kao i proizvođači prehrambene ambalaže. Tokom godine nastojat ćemo proširiti portfelj proizvoda čime ćemo još više uvećati krug dobavljača i kupaca”, navode iz Hifa Oil.
Zanimljivo je da Hifa Oil*, osim avio goriva – tržišta koje je otvoreno prošle godine, u okviru novog sektora poslovanja sa petrohemijskim proizvodima snabdijeva aerodrome i sa gnojivom ‘Urea’, a koje se koristi kao jedna od komponenti prilikom zaštite od zamrzavanja površina za uzlijetanje i slijetanje aviona.
_____________
*Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona.