Global Finance: Raiffeisen je najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen Bank International (RBI) je dobitnik prestižne nagrade na regionalnom nivou

0
1103
Karlheinz Dobnigg: Priznanje dodatno potvrđuje ispravnost strategije koju slijedimo u našem poslovanju

Renomirani poslovni magazin Global Finance dodijelio je Raiffeisen banci nagradu za najbolju banku u Bosni i Hercegovini, dok je Raiffeisen Bank International (RBI) dobitnik prestižne nagrade na regionalnom nivou.
“Činjenica da nas je renomirani poslovni magazin Global Finance već četrnaesti put ocijenio kao najbolju banku u BiH dodatno potvrđuje ispravnost strategije koju slijedimo u našem poslovanju. Kao jedan od tržišnih lidera, kontinuirano nastojimo maksimizirati iskustvo koje imamo u poslovanju s klijentima, te biti njihov pouzdan finansijski partner. Pri tome ne zanemarujemo ni tržišne trendove koje odlikuje sve dinamičniji razvoj tehnologije na koji nastojimo što adekvatnije odgovoriti inovativnom ponudom u oblasti naših digitalnih servisa“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.
“Istakao bih da smo prošle godine našu ponudu obogatili uslugom Raiffeisen bankarstvo na Viberu, te da smo modernizirali našu poslovnu mrežu prilagođavajući je digitalnim trendovima“, kazao je Dobnigg, te dodao da će Banka i u budućnosti aktivno raditi na tome da klijentima ponudi savremene usluge visokog kvaliteta.

Global Finance je RBI dodijelio priznanje za ‘Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi’

U okviru dodjele nagrada ‘Najbolje svjetske banke za 2018. Godinu’, magazin Global Finance je Raiffeisen Bank International (RBI) već dvanaesti put, u proteklih petnaest godina, dodijelio priznanje za ‘Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi’.
“Priznanje ‘Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi’ za nas predstavlja kako čast tako i izazov da i dalje nastavimo pružati kvalitetne i prvoklasne proizvode i usluge diljem regiona. Također, nagrada odražava našu dobru stratešku poziciju i učinkovitost“, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI.
Za najbolje banke na svojim tržištima proglašene su i supsidijarne banke RBI u Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini.