Honda razvila novi filter kabine za automobile koji uništava koronavirus

0
588
Honda razvila filter zraka Kurumask koji za 15 minuta uklanja 99,8% kapljica virusa

Honda je razvila novi filter kabine za automobile. Prema proizvođaču automobila, ova maska za automobil filtrira 99,8 posto svih virusa iz zraka u roku od petnaest minuta. Iako ne postoji standardna metoda za utvrđivanje djelotvornosti automobilske maske protiv Covida 19, takav filter – baš poput pranja ruku i nošenja maske za usta – ne čini se lošom idejom. Honda je sada razvila takozvani filter zraka Kurumask. Premda ovo putnike ne štiti od virusa izvana, uklanja ih iznutra. Ispitivanja su pokazala da filter uklanja 99,8 posto kapljica virusa koji cirkuliraju u zraku u roku od 15 minuta i 99,9 posto u razdoblju od 24 sata. Prema Hondi, filter će funkcionirati najmanje godinu dana.
“Želimo da se vozači osjećaju sigurno i ugodno čak i kada prozore automobila drže zatvorenima po hladnom vremenu”, rekao je Takaharu Echigo, koji je vodio razvoj filtera, koji se lako može postaviti na filter kabine, prenosi Revija HAK.
Honda je svoj novi filter ugradila u model N-Box, a nastavit će i s ugradnjom u druga vozila. Cijena filtera je oko 50 eura te se preporučuje zamjena svakih 15.000 kilometara, odnosno za godinu dana.