HTC predstavio inovativni novi 5G mobilni smart hub

0
909
HTC 5G Hub omogućava korisnicima da koriste 5G na više uređaja

HTC je danas predstavio novi HTC 5G Hub, prvi uređaj ove vrste, koji koristi brzinu budućnosti.
Dizajniran za jednostavnu upotrebu u kućnom i kancelarijskom okruženju, ovaj svestrani uređaj omogućava besprijekoran 4K video streaming, igre niske latencije i 5G mobilne pristupne tačke za do 20 korisnika. Brojni svjetski operateri, kao što su Sprint, Telstra i nedavno dodani EE (UK), Tri UK, Deutsche Telekom (Njemačka), Sunrise (Švicarska) i Elisa (Finska), će u svoju ponudu uvrstiti HTC 5G Hub.
HTC 5G Hub omogućava korisnicima da koriste 5G na više uređaja, dok su u pokretu, na poslu ili kod kuće, za brzo povezivanje, dijeljenje sadržaja, zabavu i još mnogo toga. 5-inčni HD ekran osjetljiv na dodir omogućava jednostavnu upotrebu i visokokvalitetne vizuelne efekte, a dugotrajna snaga čini idealnu putnu pratnju, koja koristi dramatično brži 5G od 4G LTE mreža.
Ovaj proizvod je također na čelu tehnologije virtualne stvarnosti bazirane na oblaku (VR). Ubuduće će korisnici moći reproducirati VR sadržaj sa oblaka na VIVE Focus slušalice preko HTC 5G Hub-a i tako- bez potrebe za računarom ili nepotrebnim kablovima –uživati u mobilnom, ali vrhunskom VR doživljaju u realnom vremenu.
Kao kućni medijski centar, HTC 5G Hub će koristi narednu generaciju 5G brzina za streaming 4K videa na drugi ekran, pritom isporučujući jasan sadržaj. Također, on može da zamjeni WiFi ruter i ukloni nepotrebne kablove pomoću jednostavnog plug-and-play podešavanja. Funkcije intuitivne glasovne komande i daljinske kontrole omogućuju brzo i lako upravljanje potrebama za zabavom i produktivnošću.
Za igranje, ultra nisku latenciju, 60fps i 4K rezoluciju (na kompatibilnim ekranima), HTC 5G Hub se pokreće pomoću Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobilne platforme sa Snapdragon X50 5G modemom i antenskim modulima sa integrisanim RF primopredajnikom, RF front-end (RFFE) i elementima antene. Uz Android™ 9 Pie, ovo omogućava neviđenu brzinu preuzimanja i snagu za Android i PC igre podržane na velikom ekranu.
HTC 5G Hub je, također, dizajniran za velike brzine pri mobilnoj upotrebi, imajući u vidu poslovnu sredinu sljedeće generacije. Ovaj proizvod podržava moćne Wi-Fi mogućnosti koje se nude na Snapdragon 855 platformi, uključujući Qualcomm® 60GHz Wi-Fi čipset (zasnovan na specifikaciji 802.11ad) za multi-gigabitne brzine i žičane ekvivalentne latencije, kao i Qualcomm® 2×2 Wi-Fi 6 čipset za nove generacije kapaciteta, efikasnosti i performansi u dometu.
Baterija od 7,660 mAh čini HTC 5G Hub spremnim za podršku širokoj lepeziobaveza u pokretu. Kompanije mogu bezbjednoda povežu do 20 uređaja na šifrovanoj mreži velike brzine ili da konfigurišu korporativni VPN. 5G mreža je lako prilagodljiva i rastu kompanije, preko ugrađenog Gigabit Ethernet porta.