Apple bez najave pustio u prodaju iPad Mini 5 i iPad Air 10,5

0
1239
iPad Mini ima unaprijeđeni Retina panel zaslona s True Tone tehnologijom, podršku za Apple Pencil

Sedam dana prije najavljenog službenog eventa na webshopu u Cupertinu, Apple je iznenada pustio u prodaju svoja dva dugo očekivana modela: iPad Mini 5 i iPad Air dijagonale 10,5 inča.
Apple iPad Mini 5 je najmanji iPad u svojoj petoj generaciji i ima isto kućište i veličinu zaslona kao i prethodnici, zadržana je i poznata Home tipka, a glavne promjene vidljive su u specifikacijama. Tako iPad Mini od sada donosi unaprijeđeni Retina panel zaslona s True Tone tehnologijom, podršku za Apple Pencil, dok ga pogoni novi SoC A12 Bionic, poznat iz serije iPhonea XS i XR.
Prednja i stražnja kamera nadograđene su boljim karakteristikama u uvjetima lošijeg osvjetljenja, tu je i LTE povezivost kao na iPadu Pro, a zadržan je i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.
Važno je napomenuti da je i pored velike nadogradnje početna cijena novog modela ostala ista. U SAD-u tako osnovni model sa 64 GB prostora za pohranu košta 399 dolara.
Apple iPad Mini 5 dostupan je u tri boje: srebrnoj, svemirski sivoj i zlatnoj, te u konfiguracijama s WiFi-jem ili LTE-om, kao i u 256-gigabajtnoj verziji. Najskuplja kombinacija košta 679 USD.

Novi Apple tablet iPad Air 10,5″ je zamjena za dosadašnji iPad Pro dijagonale 10,5″

Drugi novi tablet u Appleovoj ponudi, iPad Air 10,5″, spada u srednji rang po cijeni, između jeftinijih ‘običnih’ iPada i iPada Pro. Form factor je također zadržan iz prethodnih generacija, kao i Home tipka, jedino što je u kućištu nekada 9,7-inčnog modela sada 10,5-inčni zaslon, također s podrškom za True Tone, piše Bug.hr.
U novi iPad Air također je smješten čip A12 Bionic, a tu je i podrška za tipkovnice putem Smart Connectora. Početna cijena modela od 64 GB je 499 dolara, te 549 dolara za 256 GB. Ponuda boja ista je kao kod Minija, a za LTE modul trebat će pridodati još 130 dolara.
Ovaj model zamišljen je kao zamjena za iPad Pro dijagonale 10,5″, koji je u startu bio 150 dolara skuplji.