Huawei objavio izvještaj o istraživanju inteligentnog svijeta 2030.

0
271
David Wang predstavio izvještaj Intelligent World 2030

Huawei je, zajedno sa industrijskim partnerima, održao Forum Inteligentni svijet 2030. David Wang, izvršni direktor i predsjednik ICT proizvoda i rješenja kompanije Huawei, objavio je izvještaj Intelligent World 2030 sa uvodnim govorom o istraživanju inteligentnog svijeta 2030.
Ovo je prvi put da je Huawei koristio kvantitativne i kvalitativne metode za sistemsko opisivanje inteligentnih svijet u narednoj deceniji i prognozirati trendove u industriji, pomažući industrijama da identifikuju nove mogućnosti i otkriju novu vrijednost.
U posljednje tri godine, Huawei je proveo opsežnu razmjenu s više od 1.000 akademika, kupaca i partnera u industriji, organizirao više od 2.000 radionica, te se oslanjao na podatke i metode od autoritativnih organizacija, poput Ujedinjenih naroda, Ekonomskog foruma i Svjetske zdravstvene organizacije. Na ovaj način, Huawei je razvio izvještaj Intelligent World 2030, koji pruža uvid u ICT tehnologiju i trendove u primjeni u sljedećoj deceniji.
Izvještaj predlaže osam međudisciplinarnih i smjerova za više domena za istraživanje na makro nivou. Objašnjava kako ICT tehnologije mogu riješiti kritične probleme i izazove ljudskog razvoja te koje se nove mogućnosti mogu donijeti organizacijama i pojedincima.
Na nivou industrije, izvještaj istražuje buduće tehnologije i pravce razvoja komunikacijskih mreža, računarstva, digitalne energije i inteligentnih automobilskih rješenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here