Huawei predstavio tehnološka dostignuća: Najavljen dolazak Huawei 5G Truck u Sarajevo

Predstavljeni primjeri kako 5G mreža može olakšati posao medicinara, radnika u rudnicima i drugim industrijama

0
642
Održana virtuelna posjeta Huawei Galileo Exhibiton Centru u Shenzhenu

Kompanija Huawei, globalni ponuđač IKT infrastrukture i pametnih uređaja, danas je u Sarajevu, putem virtuelne posjete Convention & Exhibition Centru u Shenzhenu, predstavila neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta 5G mreže.
Predstavnici medija, koji su prisustovali ovom druženju, imali su priliku vidjeti šta se krije iza magične zavjese ‘high tech’ svijeta i iskuse djelić tog doživljaja.
Više o poslovanju Huawei-a u BiH rekao je Zećir Kasumić, rukovodilac Odjela za komunikacije i odnose s javnošću.
”Kompanija Huawei je globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija. Prisutni smo u preko 140 zemalja širom svijeta, gdje pružamo svoje proizvode i usluge, te kontinuirano radimo na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja. Naš cilj je donijeti digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji u svrhu potpuno povezanog inteligentnog svijeta“, kazao je Kasumić.
Na ovom događaju predstavnici medija su imali priliku virtuelno upoznati se sa Huawei inovacijskim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio Kompocholis Konstantinos, Huawei Shenzhen, Senior Marketing Manager.
Galileo Exhibition Hall je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformira svijet oko nas. Konstantinos je tokom svog obraćanja kroz konkretne primjere prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama. Tokom online obilaska izložbene dvorane Galileo, demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtualnih pogodnosti. 5G tehnologije izgrađene su kako bi se osigurale 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze. Kroz ovaj virtuelni tour Huawei inovacijskim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.
Tokom druženja najavljen je i dolazak Huawei 5G Truck u Sarajevo, zakazan za 25. oktobar, koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj.