Humanitarnom akcijom osigurano 32.000 KM za porodilišta u BiH

0
644
Intesa Sanpaolo Banka, Visa i bh. građani sedmi put 'Inspirisani srcem'

Sedmu godinu uzastopno Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s kompanijom Visaje uspješno organizirala humanitarnu akciju ‘Inspirisani srcem’. Ovogodišnja je kampanja trajala kroz cijeli mjesec maj i prikupljeno je 32.000 KM za nabavku opreme porodilištima u Bosni i Hercegovini.
Za svaku transakciju u ovom periodu napravljenu Visa Inspire karticom u fond je doniran iznos od 0,10 KM, bez opterećenja za klijente.
Već tradicionalno, povodom završetka ove plemenite akcije upriličeno je i druženje u Sarajevu, gdje su umjetnici oslikavali platna koja će, uz sredstva, biti uručena predstavnicima porodilišta kao trajna uspomena na ‘Inspirisani srcem’.
Projekt ‘Inspirisani srcem’ Intesa Sanpaolo Banka je pokrenula još 2013. godine. Do danas, prikupljeni novac bio je doniran u različite fondove i svrhe: za liječenje građanki i građana u inostranstvu, saniranje posljedica poplava 2014. godine, za opremanje i poboljšanje uslova na pedijatrijskim odjelima klinika u BiH, domovima za djecu bez roditeljskog staranja i za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.
‘Inspirisani srcem’ su ove godine bili i promotori i motivatori projekta bh. glumac Mario Drmać i Samira Poričanin-Petrešin, blogerica.