Humanost na djelu: Uposlenici Connecte darivali krv u Mazda centru

0
848
Akcija darivanja krvi uposlenika Connecte je provedena u Mazda prodajno-servisnom centru

Kompanija Connecta iz Sarajeva je, u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu Federacije BiH, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je provedena u Mazda prodajno-servisnom centru, a osim uposlenika kompanije, priključili su joj se i mještani naselja Plandište i Osik.
Tako je, osim humanog aspekta, darivanja dragocjene tečnosti i pomoći bolesnim osobama, akcija pokazala i kvaliitetnu saradnju Connecte sa lokalnom zajednicom.
“Sa zadovoljstvom smo se odazvali ovom humanom pozivu. Connecta nas je potaknula na akciju, naša je obaveza da istrajemo”, poručio je jedan od učesnika, dobrovoljnih davalaca.

Uposlenici Connecte učestvovali u akciji darivanja krvi

Zadovoljstvo akcijom darivanja krvi i odzivom su iskazali i predstavnici Zavoda za tranfuzijsku medicinu, zahvalivši se na uspješnoj organizaciji i uputivši poziv drugim kompanijama da slijede isti primjer.
“Želimo potaknuti sve ljude, kako naše uposlenike, tako i komšije, da istraju u činjenu dobrog, a darivanje krvi je jedno od takvih djela”, rekao je Senad Sefić, predsjednik Uprave Connecte.