Hvar zabranio golotinju, kazne do 600 eura

0
1293
Na ulazu u Grad Hvar postavljena je tabla s upozorenjem gostima i kaznama za neprimjereno ponašanje

Na ulazu u Grad Hvar ovoga je vikenda osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja.
“U skladu s gradskom odlukom o javnom redu i miru, postavljena je ploča s kojom se želi upozoriti turiste na određena pravila ponašanja u samom gradu”, kazao je Jurica Miličić, predsjednik hvarskog Gradskog vijeća za Jutarnji list.
Ko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u grudnjaku i muškarci golog torza do 500 eura, a onaj tko tetura ulicom s bocom u ruci i pijan leži na ulici do 700 eura.
Predsjednik vijeća ističe kako se u Barceloni uvjerio da postoje table s istim ili sličnim kaznama, te podsjetio da u mnogim hrvatskim gradovima stoje table s upozorenjem da se u uži dio grada ne može ući u kupaćem kostimu, ali bez sankcija.
“Za utvrđivanje prekršaja nadležno je gradsko komunalno redarstvo, a 18.07.2017. na sjednici Gradskog vijeća vijećnici će, na prijedlog gradonačelnika Rikarda Novaka, raspravljati o ovim mjerama o održavanju reda u turizmu te eventualno predlagati nove”, najavio je Miličić.
Od ranije je poznato da se gradonačelnik Novak zalaže za primjerenije ponašanje u turizmu budući da je party turizam uzeo maha pa ljudi u jutarnjim satima nailaze na svakave neugodne prizore.