I u Eronetu počeo proces dubinskog snimanja

0
900
Poslovni prihodi HT Mostar u 2021. godini iznosili oko 191,5 miliona KM, godišnji rast 4,4%

U vezi sa zaključcima Nadzornog odbora BH Telecom d.d. Sarajevo od 31. maja i 25. juna ove godine, Uprava ove kompanije je na sjednici održanoj 18. jula utvrdila da su se stekli uslovi za početak provođenja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) u BH Telecomu.
Obzirom na značaj i važnost pokretanja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) u ovoj kompaniji, iz JP HT d.d. Mostar (HT Eronet) obavještavaju svoje dioničare da je počelo provođenje procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) u ovom dioničkom društvu.
U saopćenju objavljenom na web stranici Sarajevske berze-burze navodi se da je Nadzorni odbor JP HT d.d. Mostar na 6. (elektronskoj) sjednici održanoj 02.07.2018. donio Zaključak kojim se prima na znanje Informacija po Zaključku Vlade FBiH od 14.06.2018. o aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa učešćem državnog kapitala FBiH.
Podsjetimo, provođenje procesa dubinskog snimanja u JP HT d.d. Mostar (kao i u BH Telecomu) je obaveza Federacije BiH u skladu iz Pisma namjere oko kreditnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). Iz Vlade FBiH ranije je najavljeno da će dubinsku analizu telekoma raditi konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here