ID. Buzz proglašen električnim vozilom godine na Top Gear Electric Awards 2022

0
218
Stručni žiri je bio impresioniran dizajnom ID. Buzza, prostranim enterijerom i voznim svojstvima

Novi Volkswagen ID. Buzz je krunisan Električnim vozilom godine na prestižnoj Top Gear Electric Awards 2022. Sudije su pohvalile originalni dizajn ID. Buzz-a, koji je inspirisan legendarnim Volkswagenom T1. Vrhunske vozne karakteristike iimpresivna upravljivost su, pored ostalih kvaliteta, istaknuti kao presudni faktori u izboru.
Top Gear Electric Awards je prestižna nagrada koja promoviše važnost elektrifikacije za automobilski sektor. Urednici Top Gear-a su bili prije svega impresionirani količinom prostora u ID. Buzz-u, naročito prtljažnim prostorom koji je, za usporedbu, dvostruko veći nego kod većine SUV vozila.
ID. Buzz je prvi, u potpunosti električni model Volkswagen privrednih vozila. Napravljen je na modularnoj električnoj platformi (MEB). Nakon predstavljanja će se nuditi u putničkoj varijanti sa pet sjedišta i u varijanti ID. Buzz Cargo kao dostavno vozilo, furgon.
“Mi se kao brend nalazimo na važnom putu ka elektrifikaciji, a dugo očekivani ID. Buzz označava početak ovog uzbudljivog iskustva. Teško je zamisliti bolji način da proslavimo predstavljanja ovog vozila od prestižne nagrade Električnog vozila godine od strane Top Gear-a“, izjavio je Cian O’Brien, direktor Volkswagen Commercial Vehicles UK prilikom dodjele nagrade.