IFA 2023: Samsung predstavio BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša

0
157
Ušteda prostora pomoću novog BESPOKE AI™ komba za pranje i sušenje veša

Samsung Electronics predstavio je novi BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša sa tehnologijom toplotne pumpe sa digitalnim inverterom na IFA 2023, velikom sajmu potrošačke elektronike u Berlinu. Taj model eliminiše potrebu da veš prenosi iz mašine za pranje u sušilicu i sve završava u jednom koraku. Kombinuje veliki kapacitet pranja od 25 kg sa sposobnošću sušenja sa toplotnom pumpom od 13 kg i podržan je inteligentnim funkcijama kako bi potrošačima pružio veću fleksibilnost.
“Samsung prvi BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša sa tehnologijom digitalnog invertera uz toplotnu pumpu ne samo da u velikoj mjeri olakšava pranje veša bez muke oko prebacivanja veša, već i štedi prostor”, rekao je Junhva Lee, izvršni potpredsjednik i rukovodilac korisničkog iskustva sektora za digitalne uređaje Samsung Electronics.
Karakteristike modela i ciklusa pranja su dizajnirane tako da korisnicima pruže sveobuhvatnije i besprijekornije iskustvo. Kada potrošači pokrenu mašinu, mogu je intuitivnije kontrolisati i lako odabrati tok pranja i sušenja na širokom LCD ekranu. Ekran također korisniku prikazuje informativne izvještaje na kraju ciklusa.
Uz AI Wash*, BESPOKE AI™ kombo uređaj za pranje i sušenje detektuje težinu, mekoću tkanine u svakom punjenju i kontinuirani nivo prljavštine na osnovu zamućenosti vode, radi optimizacije količine vode i deterdženta. Koristeći te informacije kontinuirano prilagođava vrijeme kvašenja, ispiranja i obrtanja, radi brzog i efikasnog postizanja najboljih rezultata.
Samsung primjenjuje svoje napredne tehnologije kako bi pomogao korisnicima da efikasno upravljaju mašinom. Kada se ciklus završi, vrata se automatski otvaraju tako da korisnici mogu izvaditi veš sa manje napora. Također se ispušta vlažan vazduh i toplota dok ulazi svjež vazduh u bubanj. Mašina podrazumijeva sistem automatskog čišćenja razmjenjivača toplote koji efikasno čuva kvalitet sušenja. Također podržava AI Energy Mode u SmartThings Energy**, i tako omogućava pametne uštede energije.
____________
* AI OptiWash™ na tržištu SAD-a
** Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi konekcija i Samsung nalog.