Infobipova nova akvizicija, preuzeo i irski Anam

Ovom akvizicijom će Infobip moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 posto mobilnih uređaja na svijetu

0
473
Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa

Nakon američke kompanije OpenMarket i hrvatske Shift franšize, Infobip – vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, koja posluje i u BiH – preuzela je i irsku IT kompaniju Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge.
Infobip i Anam zajedno će moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 posto mobilnih uređaja na svijetu.
Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa. U skladu sa ovom akvizicijom, Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima.
“Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unaprjeđenju odnosa s krajnjim korisnicima”, izjavio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.
Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji lanac snadbijevanja na globalnom nivou u A2P SMS segmentu.
“Naš zajednički portfolio proizvoda pruža rijetku i iznimnu ponudu mobilnim operaterima. Pridruživanjem Infobipu namjeravamo nastaviti svoj rast i korisnicima pružati dodanu vrijednost”, poručio je Darragh Kelly, izvršni direktor Anama.