Innovation Summit: Energetska kriza koja se događa, tek je vrh ledenog brijega

U borbi protiv energetske krize Schneider Electric predstavio nove tehnologije za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti

0
456
Na Scheniderovom najvećem događaju godine predstavljeno mnoštvo digitalnih i rješenja usmjerenih na ljude

Schneider Electric™, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, jučer je započeo ovogodišnje izdanje Innovation Summit svjetske turneje pozivom na rješavanje trostruke krize – energetske, ekonomske i klimatske – s kojom se suočavaju vlade, kompanije i potrošači širom svijeta ujedno iznoseći svoj pristup i rješenja kako to učiniti.
“Budući da se očekuje da će potražnja za energijom na globalnom nivou rasti trostruko u sljedećih 30 godina, od vitalne je važnosti da primijenimo sve tehnologije koje su već sada dostupne za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti”, izjavio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor Schneider Electrica.
Tricoire je održao govor na otvorenju Innovation Summit svjetskoj turneji, najvećem i najvažnijem događaju godine kojeg Schneider Electric organizira za svoje korisnike, partnere i dobavljače. Riječ je o nizu konferencija i premijera koje se održavaju tokom oktobra i novembra, na kojima kompanija predstavlja svoje brojne inovativne proizvode, softvere i usluge namijenjene rješavanju gorućih ekoloških i društvenih problema, koji su posljedice energetske krize i klimatskih promjena.
Njegovi komentari nastavak su na izjave Gwenaelle Avice-Huet, izvršne direktorice za strategiju i održivost kompanije Schneider Electric tokom Climate Week NYC događaja. Avice-Huet naglasila je potrebu stavljanja većeg fokusa na još uvijek podcijenjenu stranu potražnje energetske krize – drugim riječima, koliko se energije uopće troši.
Schneider Electricov Institut za istraživanja izdao je prvu takvu kvantitativnu studiju koja pokazuje potencijal dostupnih tehnologija, koje, ako se kombiniraju i uvode u razmjeru, imaju potencijal smanjiti emisije ugljika za dvije trećine do 2030. godine te istovremeno ostvariti goleme uštede na potrošnji energije za stanovnike zgrada (do 70%).
Schneider već dugo traži provedbu konkretnih, hitnih akcija kojima bi se smanjila potrošnja energije, više ulagalo u obnovljive izvore, elektrificiralo i digitaliziralo energetske ekosisteme, na ekonomski održiv način i uz maksimalnu dobrobit za ljude.
Schneider Electric ovom je prilikom predstavio i četiri nove strateške ponude:
• EcoStruxure Energy Hub – potpomaže zgradarstvu u postizanju energetske neutralnosti;
• EcoStruxure Power &Process – digitalno objedinjuje sustave podataka i njihovo dizajniranje za energiju i automatizaciju;
• EcoCare – omogućuje korištenje punog potencijala povezanih uređaja, digitalnih blizanaca i okruženja proširene stvarnosti;
• GM AirSet – nadogradnja u energetskoj opremi koja udovoljava prioritetima održivosti.
Ponude su dio niza inovacija koje će Schneider Electric predstaviti na Innovation Summit svjetskoj turneji.