Inspirisani srcem – humanitarna akcija Intesa Sanpaolo Banke BiH i Vise

0
980
Ove godine prikupljena sredstva će biti donirana porodilištima u BiH, rečeno je na pres-konferenciji

Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu sa Visa-om pokrenula je još jednu, sedmu u nizu humanitarnu akciju ‘Inspirisani srcem’. Prikupljena sredstva u akciji koja će trajati tokom maja ove godine biće donirana porodilištima u Bosni i Hercegovini, za unapređenje uslova i oplemenjivanje prostora njihovih odjela.
“Do danas, već šest puta smo zajedno s našim klijentima organizirali ovaj projekt i za rezultat imali izvanredna djela na dobrobit cijele zajednice. Kao tim, radujemo se još jednoj u nizu“, rekao je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH, predstavljajući na pres-konferenciji u Sarajevu ovogodišnju ‘Inspirisani srcem’ akciju.
U proteklim je godinama, podsjetio je Termiz, prikupljeni novac bio doniran u različite fondove i svrhe: za liječenje građanki i građana u inostranstvu, saniranje posljedica poplava 2014. godine, za opremanje i poboljšanje uslova na pedijatrijskim odjelima klinika u BiH, domovima za djecu bez roditeljskog staranja i za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.
‘Inspirisani srcem’ koristi vrlo jednostavan i već poznat princip. Za svaku transakciju napravljenu Visa Inspire karticom tokom mjeseca maja, Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa će donirati iznos od 0,10 KM ne tereteći pri tom dodatno račune svojih korisnika, nego koristeći vlastita sredstva namijenjena društveno-odgovornim projektima u zajednici. Tako generirana sredstva će u punom iznosu biti donirana za unapređenje uslova u porodilištima u BiH.
“Veoma smo ponosni što smo partneri sa Intesa Sanpaolo Bankom, kako bismo pomogli lokalnoj zajednici u BiH, s obzirom na to da je to u skladu sa našom misijom koja je, između ostalog, omogućila ekonomijama da napreduju. Omogućavanjem bezgotovinskih plaćanja doprinosimo ekonomskom rastu, suzbijanju sive ekonomije, stimulisanju zapošljavanja i širenju potencijalne osnove za poreske prihode. Zato sa zadovoljstvom sponzorišemo ovu aktivnost koja, ne samo da promoviše digitalna plaćanja kao pogodan i siguran način plaćanja nego i podržava one kojima je potrebno“, rekao je Vladimir Đorđević, regionalni menadžer kompanije Visa za SEE.
Prisutnima su se obratili i promotor kampanje poznati bh. glumac Mario Drmać, Samira Poričanin-Petrešin, glavna urednica RSG media i Adis Kadrić, direktor prodaje TV OBN, izražavajući zadovoljstvo što su dio ovog humanog projekta.
Novinarima su prezentirani i video spotovi kojima se promoviše ovogodišnja akcija ‘Inspirisani srcem’.
“Kako smo do sada svake godine imali sve veći broj klijenata koji su bili inspirisani srcem, ne sumnjamo da ćemo 2019. godine imati najbolji rezultat i unaprijed smo zahvalni na tome“, optimističan je bio zajednički stav na kraju pres-konferencije.