Investitori iz UAE zainteresirani za gradnju hotela u BiH sa sedam zvjezdica

0
1163
FIPA učestvovala na Annual Investment Meeting u Dubaiju

Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova UAE, Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju, koja je održana od 9. do 11. aprila u Dubaiju pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera UAE i vladara Dubaija.
Konferencija je okupila više od 19.000 lidera i predstavnika iz 141 zemlje svijeta.
Na konferenciji su se predstavnici FIPA-e susreli s vodećim predstavnicima vladinih institucija iz oblasti privrede, kao i sa predstavnicima kompanija i stranim investitorima. Tom prilikom predstavljeni su investicioni potencijali BiH, te konkretni investicioni projekti kojima raspolaže naša zemlja.
Investitori iz UAE su pokazali interes za projekte iz oblasti turizma, zdravstvenog sektora, te flaširanja vode. Također je iskazan interes za izgradnju hotela u BiH sa sedam zvjezdica.
Konferencija je okupila međunarodnu investicijsku zajednicu, kompanije lidere, donosioce odluka, eksperte i privrednike iz cijelog svijeta koji su govorili o stranim ulaganjima i pruža veliku mogućnost za upoznavanje privrednika, investitora i predstavnike zemalja koje žele uspostaviti održivu suradnju sa investitorima, saopćeno je iz FIPA-e.