Italijanski investitor najavio otvaranje kompanije u Konjicu

0
318
Verzegnassi razgovarao sa Ćatićem o investiciji italijanske kompanije u Konjicu

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za tešku stolariju i zavarivanje specijalnih materijala, posjetili Konjic gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.
“Intencija je da u BiH pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente. Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama. Vidim pred nama jednu priču, koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati”, kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.

Italijani najavili investiciju u metalskoj industriji

Nakon sastanka sa gradonačelnikom gosti iz Italije sastali su se sa predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su obišli industrijsku zonu, kako bi se upoznali sa djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje Konjic ima i nudi kao centar metalske industrije.