IWG – lider na svjetskom tržištu širi se na zapadni Balkan

0
475
Hibridni način rada je u porastu – danas nekretnina, sutra radno mjesto

Osam miliona ljudi u preko 120 zemalja već uživa u hibridnom načinu rada u modernim i tehnički opremljenim radnim prostorima zahvaljujući IWG-u, a taj trend nastavlja rasti. Istraživanja pokazuju da je 63% najbrže rastućih kompanija već prepoznalo potencijal i implementiralo ovaj savremeni model rada. Ovo je od koristi zaposlenima, privredi kao i životnoj sredini. IWG sada ima za cilj da proširi radni model budućnosti na zapadni Balkan, tržište sa ogromnim potencijalom.
Kako bi to postigao, globalni lider u pružanju prilika za radni prostor traži nekretnine kao i franšizne partnere i ima niz brendova uključujući Regus i Spaces koji odgovaraju svakoj vrsti hibridnog radnika.
Prije trideset godina, Mark Dixon je osnovao IWG, kompaniju koja je sada toliko uspješna širom svijeta da je tipični model rada ‘od 9 do 5’ učinio zastarjelim. Dobro locirane nekretnine širom svijeta sada postaju hibridna radna mjesta. Želja da se smanje troškovi i postanu održiviji uzrokuje naglo povećanje potražnje za hibridnim rješenjima za posao, posebno među kompanijama na zapadnom Balkanu.
Lider na svjetskom tržištu također je prepoznao ovaj trend i odlučio proširiti svoju mrežu. Čak 1.000 novih lokacija širom svijeta planirano je za narednu godinu i nijedan grad neće biti izostavljen. Ovo će kompanijama dati finansijsku fleksibilnost kako bi ulagali u svoje zaposlenike i rast poslovanja, a ne u objekte u kojima rade.
Zdraviji, uravnoteženiji i produktivniji radnici rezultat su raznih pozitivnih pomaka. Više od tri četvrtine od 28.000 zaposlenih koje je Cisco anketirao u svojoj globalnoj studiji*potvrdilo je pozitivan efekat na emocionalno, finansijsko, mentalno, fizičko i socijalno blagostanje radnika. 64% ispitanika tvrdi da su uštedili oko četiri sata sedmično tako što su smanjili vrijeme putovanja na posao. Kao rezultat, zaposleni mogu uštediti u prosjeku 8.000 dolara godišnje, uglavnom na gorivu i hrani. Kompanije mogu dodatno uštediti do 11.000 dolara po zaposlenom. Većina ispitanika, oko 91%, navodi da će u budućnosti izabrati ili hibridni ili rad na daljinu. Međutim, četvrtina njihsumnja da je njihova sadašnja kompanija opremljena za hibridni rad.
Smanjenje putovanja na posao najveća je mjera koju kompanije i njihovi zaposleni mogu poduzeti da smanje svoj ekološki otisak. Stručnjaci su izračunali da svaki vozač automobila proizvede oko 3,2 tone CO2 svake godine. Ovaj ogroman potencijal uštede dodatno će se povećati uz dalje umrežavanje IWG-a i njihovih partnera.
Zainteresovani investitori i franšizni partneri mogu pronaći dodatne informacije ovdje:
Mogućnosti franšize u fleksibilnom radnom prostoru | IWG (iwgplc.com)
_______________
*https://www.cisco.com/c/m/en_us/solutions/global-hybrid-work-study.html#blade-hero