Izabrano novo rukovodstvo Udruženja osiguravajućih društava FBiH

0
969
Damir Hadžić i dalje će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora UDO FBiH

Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH (UDO FBiH), kao predstavnik osiguravajućih kuća koja posluju u FBiH, provelo je izbore za članove organa u mandatnom periodu 2020-2024. godine.
Damir Hadžić, predsjednik uprave Euroherc osiguranja Sarajevo, će i dalje obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora UDO FBiH dok će poziciju dva potpredsjednika i dalje obavljati Senada Olević, predsjednica uprave Uniqa osiguranja Sarajevo i Arif Kulić, predsjednik uprave Sarajevo-osiguranja. Uz njih, Upravni odbor UDO FBiH u naredne četiri godine će činiti i Marina Miočić-Hamidović (Adriatic osiguranje), Fikret Hodžić (Grawe osiguranje), Edib Galijatović (Triglav osiguranje) i Radenko Vujić (Aura osiguranje).
Za predsjednicu Skupštine Udruženja ponovo je izabrana Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja, a za njene potpredsjednike Zlatan Filipović, direktor Bosna reosiguranja i Brinio Jarčević, direktor filijale Brčko Gas osiguranja za FBiH.
Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH kazao je da su osiguravajuća društva u proteklom periodu vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom virusa Covid-19 iskazala visok stepen jedinstva i društvene odgovornosti kroz zajedničke i pojedinačne humanitarne akcije pomoći zdravstvenom sektoru.
Čengić je naglasio da će u predstojećim mjesecima, koji će biti izuzetno izazovni za ekonomiju BiH, sektor osiguranja i Udruženje kao njegov predstavnik igrati aktivnu ulogu u svim procesima kako bi pozicija građana BiH, osiguranika te osiguranja kao djelatnosti bila maksimalno zaštićena.