Rijaset IZ BiH i BBI banka: Hiljadu ramazanskih paketa za građane širom BiH

0
468
Najveći dio ramazanskih paketa biće podijeljen povratničkim porodicama

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.
Radi se o pomoći koja će biti podijeljena građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi blizu 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.
“BBI banka nastavlja sa svojom ramazanskom tradicijom i sada, već šesti put zaredom, unosi ramazanskim paketima radost u porodice. Ove godine, zbog pandemije i nove dimenzije izazova s kojim se suočava cjelokupno društvo, paketi će biti dijeljeni na cijelom području BiH a ne samo u povratničkim mjestima kako je to bila praksa prethodnih godina. Podjela ramazanskih paketa i realizacija projekta odvija se u suradnji sa Rijasetom IZ BiH koji je odredio prioritete podjele po muftijstvima i džematima. BBI Banka je i ovim gestom pokazala da će biti tu da pomogne da posljedice izazova nastalih pandemijom svi lakše podnesemo”, izjavio je Muamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke danas pred polazak konvoja sa paketima koji je jutros iz Sarajeva krenuo za građane širom BiH, prvenstveno povratničke porodice.
Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović, podsjetio je da je ovo šesta godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.
“U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH”, rekao je ef. Malanović.
Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija. Malanović je podsjetio kako je Rijaset tokom ranijih akcija povratnicima podijelio 4.500 paketa pomoći.